Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | (06) 295 688 58

Onze zwemlessen

Op verschillende locaties geven wij zwemles aan groepjes kinderen van maximaal 14 leerlingen. Dit doen wij altijd met twee zwemonderwijzers, zodat wij voldoende aandacht aan iedere leerling kunnen geven.. Bij groepjes niet groter dan maximaal 9 á 10 leerlingen zal er lesgegeven worden door één zwemonderwijzer.
Op het moment dat u zich inschrijft kunt u aangeven welke zwemdag u wenst. Dit zal tevens de dag blijven waar uw kind zwemt tot en met het behalen van zijn of haar A-diploma

Zowel op de locatie Vanboeijen als op locatie Baggelhuizen wordt er gebruikt gemaakt van een zwembad met een verstelbare bodem. In Mariencamp loopt de bodem langzaam af.
Een groot voordeel hiervan is dat het wennen aan het diepe bad langzaam opgebouwd wordt, zodat uw zoon/dochter rustig kan wennen aan het water. Gedurende de watergewenning zal er veel in ondiep water worden gezwommen terwijl bij de gevorderde zwemmers op maximale diepte gezwommen zal worden.

Iedereen die bij ons leert zwemmen, wordt opgeleid volgens het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s.
Het Zwem-ABC bestaat uit drie nationale zwemdiploma’s en is gericht op leren zwemmen op een kindvriendelijke manier. Daarnaast kent het Zwem-ABC een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden.

Omdat niet alle kinderen mee kunnen komen in de reguliere zwemlessen, geven we naast onze gewone zwemlessen ook zwembegeleiding. Misschien heeft uw kind meer aandacht, sturing of begeleiding nodig bv wanneer er sprake is van PDD-NOS, ADHD, MCDD, DCD of andere beperkingen.
Indien u voor uw kind een beschikking heeft over een PGB, kan deze vorm van begeleiding mogelijk betaald worden vanuit dit budget (vergoeding zwembegeleiding). Het PGB zwemmen wordt aangeboden in de vorm van 1 op 1 begeleiding.

Voor de zwemmers die hun zwem-ABC gehaald hebben, is het mogelijk om bij ons verder te gaan. Wij bieden namelijk ook zwemlessen aan voor de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3.
Dit zijn zwemlessen voor de echte ‘zwemfanaten’. Daarnaast kan het behalen van de zwemvaardigheid diploma's ook gezien worden als een sport. Zwemmen is immers een van de meest gezonde manieren van bewegen!

Privé zwemles is een les waar de zweminstructeur geheel in dienst staat van de individuele deelnemer, groepje of gezin. 

Zo kunnen wij u privé begeleiden op weg naar uw zwemdiploma of in besloten kring vertrouwd maken met het water en het zwemmen aanleren.
U bepaald uw eigen doel.