Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | (06) 295 688 58

Diplomazwemmen

Wanneer uw zoon of dochter in de laatste groep zit (afzwemgroep), wordt er naar het afzwemmen toegewerkt. Gedurende die periode zal de zwemonderwijzer uw kind met regelmaat beoordelen en kijken of aan alle diploma eisen voldaan kan worden.

Wanneer dit het geval is, zal er eerst worden proef gezwommen.
Tijdens dit proefzwemmen wordt er nogmaals gekeken of uw zoon/dochter echt alle onderdelen beheerst. Kinderen die alle onderdelen voor het betreffende diploma onder de knie hebben, mogen deelnemen aan het echte examen.

Het afzwemmen zal plaatsvinden op een andere zwemlocatie (2017-2018 is dit in het wedstrijdbad van de Bonte Wever in Assen). Aan te bevelen is dat u gedurende de periode dat uw kind in de diplomagroep zit, daar zelf ook gaat zwemmen met uw zoon/dochter. Te zijner tijd zal de zwemonderwijzer over het afzwemmen meer extra informatie verstrekken

De zwemonderwijzer zal u op dat moment voorzien van de benodigde informatie. Tevens krijgt u een brief mee (klik hier)  zodat u die informatie thuis nog eens op uw gemak door kunt lezen.

Het examen

Het afzwemmen is altijd een feestelijk gebeuren. Of uw kind (of u) nu afzwemt voor het ABC  of een ander diploma, iedere keer is het weer super spannend. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en overige belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken bij dit afzwemmen. Op de vooraf (door de zwemonderwijzer) aangegeven tijd, kunt u zich verzamelen in het zwembad.
Bij ieder examen is er een beoordelingscommissie. Hierin zitten twee mensen van onze  zwemschool. Zij kijken of de kinderen alle onderdelen goed uitvoeren.
Daarnaast lopen er nog een aantal medewerkers van de Zwemschool rond die de kinderen vertellen wat ze moeten doen en helpen indien dit nodig is.

Soms is er ook een rapporteur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ aanwezig. De rapporteur kijkt of de kinderen allemaal voldoen aan de eisen van het Zwem- abc (het vastgestelde niveau) maar kijkt ook of de beoordelingscommissie zijn werk goed doet en of het examen goed verloopt.

Na afloop van het examen maakt de beoordelingscommissie bekend wie er geslaagd is en worden de diploma's uitgereikt.

Realisatie Fontijn & Partners, Smilde