Zwemschool De Dolfijn Assen

PGB zwembegeleiding

Omdat niet alle kinderen mee kunnen komen in de reguliere zwemlessen, geven we naast onze gewone zwemlessen ook zwembegeleiding. Misschien heeft uw kind meer aandacht, sturing of begeleiding nodig bv wanneer er sprake is van PDD-NOS, ADHD, MCDD, DCD of andere beperkingen.
Indien u voor uw kind een beschikking heeft over een PGB, kan deze vorm van begeleiding mogelijk betaald worden vanuit dit budget (vergoeding zwembegeleiding). Het PGB zwemmen wordt aangeboden in de vorm van 1 op 1 begeleiding.

Werkwijze

Wij geven 30 minuten per week les aan uw zoon of dochter. Gedurende dit begeleidingsmoment, richten wij ons met name op het aanleren van de zwemvaardigheden zoals die gelden volgens de eisen van het zwem ABC. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de (on) mogelijkheden van uw zoon of dochter. Doordat uw kind individuele zwembegeleiding krijgt, is er meer aandacht voor uw zoon of dochter zodat er in eigen tempo en op maat geleerd kan worden om te zwemmen. Een goede balans tussen plezier, zwemmen, concentratie en een passende benadering staan bij ons centraal.

De zwembegeleiding wordt gegeven door zeer ervaren zweminstructeurs met al enige jaren ervaring. Daarnaast is er regelmatig overleg met ouders om zo het zwemproces van uw kind te bevorderen. We moeten het samen doen.

Voorzwemmen

Voordat wij uw kind oproepen om te komen zwemmen, zal er een moment gepland worden om te komen voorzwemmen. Op dat moment kijken wij of uw zoon of dochter geplaatst kan worden voor het zwemmen.

Wanneer tevens sprake is van een lichamelijke handicap, dan kunt u met ons in overleg wat de mogelijkheden zijn. Mocht de aanmelding ons inziens niet passen bij de (zwem)begeleidingsmogelijkheden van Zwemschool de Dolfijn, dan kunnen wij u mogelijk tips en adviezen geven voor het zwemmen elders.

Tarieven

Voor meer informatie over kosten kunt u contact zoeken met ons.

Mededelingen

Zoeken

Deze website gebruikt cookies Informatie